Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hellevoetsluis

Dankzij een alarmsysteem in Hellevoetsluis kan je met een gerust hart de deur uit. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp verstrekken we handige details over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Hellevoetsluis en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-hellevoetsluis

Alarminstallatie Hellevoetsluis laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij beweging zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hellevoetsluis? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo weet je welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hellevoetsluis.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De specialist geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Hellevoetsluis?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven in direct regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Hellevoetsluis beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €700,00 – €1550,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijs inclusief installatie: €900,00 tot €1750,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1150,00 oplopend tot €2400,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Hellevoetsluis.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, druppel, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hellevoetsluis (juli 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hellevoetsluis. Zij kunnen je helpen met merken zoals Xteq en Profiline. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Brielle, Westvoorne, Nissewaard en Albrandswaard.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Hellevoetsluis te verminderen. Check ook extra informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Hellevoetsluis vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een complete alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, D-Link, TP-Link, Foscam, Bosch + Yale, Eve, Netamo, Arlo, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Hellevoetsluis?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Hellevoetsluis voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €1500,00. De totaalprijs komt tot stand door het soort systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker stelt woningeigenaren op de hoogte als er sprake is van inbraak of brand Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 & €35,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €375,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Hellevoetsluis.


Postcodegebied: 3220, 3221, 3222, 3223, 3224, 3225

Plaats een reactie