Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem De Blesse

Door het plaatsen van een alarmsysteem in De Blesse verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp tonen wij uitgebreide details over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in De Blesse en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-de-blesse

Alarminstallatie De Blesse laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker analyseert de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in De Blesse? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in De Blesse en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De beveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in De Blesse?

Vraag offertes op bij vakmannen in de buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Weststellingwerf houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Daarnaast heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €750,00 – €1550,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1125,00 tot wel €1950,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1850,00 oplopend tot €1900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in De Blesse.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in De Blesse (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel delen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in De Blesse. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Ecoline en ABUS. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Blesdijke, Gorredijk, Peperga en Steggerda.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in De Blesse te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf De Blesse vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Mogelijk bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, Somfy, D-Link, Foscam of Yale, Hombli, Eve, Eufy, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in De Blesse?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in De Blesse voor thuis liggen tussen de €475,00 en €1300,00. De totale prijs wordt beïnvloed door het soort systeem, extra services zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een noodsituatie D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €40,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per aansluiting. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera voor €625,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur De Blesse.


Postcodegebied: 8397

Plaats een reactie