Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haps

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Haps heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je praktische info over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Haps en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-haps

Alarminstallatie Haps laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij onraad slaat het alarm aan en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent kijkt direct mee en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Haps? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Een interessante keuze is een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haps en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Haps?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven in jouw buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Land van Cuijk beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1900,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €975,00 tot wel €1850,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1550,00 tot wel €2900,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Haps.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haps (april 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder vind je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haps. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Intersteel en HEKA. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Landhorst, Wanroij, Oeffelt en Linden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we goed werkende tips om de kans op inbraak in Haps te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Haps vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Optioneel werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, EZVIZ, Somfy, Foscam, D-Link of Eufy, Hombli, Netamo, Eve, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Haps?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Haps voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1375,00. De echte prijs hangt af van het soort systeem, het aantal extra opties zoals camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen controleert een centralist of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er sprake is van inbraak of brand Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij ongewone situaties wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 per unit. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera voor €475,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Haps.


Postcodegebied: 5441, 5443

Plaats een reactie