Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Mariënheem

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Mariënheem beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je betrouwbare informatie over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Mariënheem en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-marienheem

Alarminstallatie Mariënheem laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Mariënheem? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo ontdek je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Mariënheem en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die gealarmeerd worden bij onraad.

Een erkend alarmsysteem kopen in Mariënheem?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in direct regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Raalte hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, rookmelders. Daarbij heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 oplopend tot €2000,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1125,00 – €1750,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1700,00 – €2750,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Mariënheem.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Mariënheem (april 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Mariënheem. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Enforcer en Velleman. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Broekland, Heeten, Luttenberg en Oosterwolde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de kans op inbraak in Mariënheem te beperken. Of klik door voor meer informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Mariënheem vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In potentie kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, TP-Link, Foscam, EZVIZ of Netamo, Eufy, Eve, Arlo, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Mariënheem?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Mariënheem voor thuis liggen tussen de €400,00 en €1450,00. De precieze prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een professional probeert bewoners meteen te bellen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en +/- €37,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera vanaf €550,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Mariënheem.


Postcodegebied: 8106

Plaats een reactie