Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Frieschepalen

Door middel van een alarmsysteem in Frieschepalen schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je goede info over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Frieschepalen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-frieschepalen

Alarminstallatie Frieschepalen installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional onderzoekt de melding en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Frieschepalen? In het bijgaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Zo weet je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, telefonische oproep, SMS, E-mail. Een interessante keuze is een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Frieschepalen en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Frieschepalen?

Vergelijk tarieven van experts in jouw buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Opsterland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening. Tevens zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 tot +/- €1950,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1025,00 tot ongeveer €2200,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1550,00 – €2700,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Frieschepalen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, pincode, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Frieschepalen (december 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel delen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Frieschepalen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Vaiani en Suprema. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Burgum, Hurdegaryp, Siegerswoude en Ureterp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Frieschepalen te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Frieschepalen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Dikwijls werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, D-Link, TP-Link, Bosch + Yale, Hombli, Eufy, Netamo, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Frieschepalen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Frieschepalen voor thuis liggen je tussen de €550,00 en €950,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door het type alarm, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent waarschuwt de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 en €32,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €150,00 p/stuk. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Frieschepalen.


Postcodegebied: 9249

Plaats een reactie