Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Maurik

Dankzij een alarmsysteem in Maurik verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp vind je handige informatie over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast bieden we op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in Maurik en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-maurik

Alarminstallatie Maurik laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij detectie gaat het alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een professional analyseert de melding en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Maurik? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan ontdek je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, SMS, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kijken standaard mee met meldingen. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Maurik en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Maurik?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Buren hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders. Tevens heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 oplopend tot €1250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €950,00 – €2050,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1950,00 tot +/- €2050,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Maurik.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, pas, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Maurik (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder bieden wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Maurik. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Alarmtech en Rokonet. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Rijswijk, Eck en Wiel, Kerk Avezaath en Wadenoijen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je relevante tips de kans op inbraak in Maurik te verminderen. Check ook extra informatie over Camerabewaking.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Maurik vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een ingenieuze alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Regelmatig werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, EZVIZ, D-Link, Foscam & Netamo, Hombli, Eve, Eufy, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Maurik?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Maurik voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €1300,00. De totaalprijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen checkt de centralist of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en +/- €55,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €275,00 p/stuk. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €400,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Maurik.


Postcodegebied: 4020, 4021

Plaats een reactie