Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Wat moet ik doen tijdens of na een inbraak?

Wat u ook doet om een inbraak te voorkomen, 100% zekerheid is er nooit. Als u toch slachtoffer van een inbraak, geven wij u hierbij een lijstje met zaken waar u aan moet denken. Voor actuele informatie en tips verwijzen we je ook naar: Er is bij mij ingebroken. Wat nu?

Wat moet ik doen direct na een inbraak?

Betaalpassen blokkeren
Zijn er betaalpassen meegenomen? Neem dan onmiddellijk contact op met uw bank om deze passen te blokkeren.

Sim-kaart blokkeren
Is uw smartphone buitgemaakt? Bel dan direct met uw provider om uw sim-kaart te blokkeren. Soms kan dit ook via de App van de provider.

Aangifte doen
Doe aangifte bij de politie. Bel 0900 – 8844 of ga langs bij het politiebureau bij u in de buurt. Aangifte doen is belangrijk: voor het oplossen van de inbraak.
de kans om uw spullen terug te krijgen wordt groter. De politie kan ook beter inspelen op de veiligheid van uw woonomgeving.

Verzekeringsmaatschappij bellen
Ga na welke spullen zijn meegenomen en neem contact op met de verzekeringsmaatschappij

Paspoort, rijbewijs of kentekenbewijs opnieuw aanvragen
Het kan verstandig zijn om nog even af te wachten voordat u deze documenten opnieuw aanvraagt. Het komt namelijk regelmatig voor dat deze documenten kort na de diefstal ergens anders worden teruggevonden.

Beveiliging woning nalopen
Overweeg uw woning beter te beveiligen om herhaling te voorkomen, denk hierbij aan hang- en sluitwerk maar zeker ook aan een draadloos alarmsysteem aangezien u hiermee de kans op herhaling aanzienlijk verkleint en het veiligheidsgevoel vergroot. Als u het systeem zelf installeert kunnen de kosten beperkt blijven.

Tijdens de inbraak, in geval u thuis bent

U hoort verdachte geluiden, denkt u dat het om een inbraak gaat? Ga dan in elk geval geen confrontatie met de inbreker! Doe onmiddellijk het licht aan of maak geluid zodat de inbreker merkt dat er iemand thuis is. Wellicht schrikt de inbreker daarvan en verlaat hij direct weer uw huis. Werkt dit niet en vindt er toch een confrontatie plaats, probeer dan in ieder geval rustig te blijven. Denk er aan dat uw eigen veiligheid altijd voorop staat

Heeft u een alarmsysteem en gaat de sirene, blijf dan rustig waar u bent en schakel het alarmsysteem niet uit! Door het lawaai van uw alarmsysteem worden omwonenden gewaarschuwd, en uw alarmsysteem zal doormelding geven aan de door uzelf opgegeven personen. De inbreker zal in de meeste gevallen afgeschrikt zijn door het alarmsysteem en zal zo snel mogelijk uw huis verlaten.

Overige tips rondom een inbraak

  • Wanneer u in het bezit bent van een beveiligingscamera kunt u gemakkelijk de beelden terugkijken, wellicht staan hier beelden van de inbraak op. Overhandig deze beelden dan ook aan de politie, dit kan zeer bruikbaar zijn voor het onderzoek!
  • Stel vast waar de inbreker is binnengekomen en welke kamers zijn bezocht, hier kunt u uit concluderen dat deze plek aandacht nodig heeft met betrekking tot uw beveiliging, controleer ook of een vergelijkbare situatie op andere plekken in uw huis voor komen.

Slachtofferhulp
Wilt u praten over wat er gebeurd is en wat het voor u betekent, dan kunt u terecht bij Slachtofferhulp Nederland.

Plaats een reactie