Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Maasvlakte Rotterdam

Dankzij een alarmsysteem in Maasvlakte Rotterdam kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en geeft je een gerust en veilig gevoel. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je praktische informatie over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Maasvlakte Rotterdam en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-maasvlakte-rotterdam

Alarminstallatie Maasvlakte Rotterdam plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij beweging gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Maasvlakte Rotterdam? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Maasvlakte Rotterdam en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Maasvlakte Rotterdam?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in de buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Rotterdam hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot €2200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €975,00 tot ongeveer €2000,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1200,00 – €2750,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Maasvlakte Rotterdam.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Maasvlakte Rotterdam (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Maasvlakte Rotterdam. Zij hebben ervaring met merken als Dicon en Musdo. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Spijkenisse, Hekelingen, Europoort Rotterdam en Botlek Rotterdam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Maasvlakte Rotterdam te beperken. Lees ook meer info over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Maasvlakte Rotterdam vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, Somfy, Foscam, TP-Link + Eufy, Netamo, Yale, Hombli, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Maasvlakte Rotterdam?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Maasvlakte Rotterdam voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1300,00. De daadwerkelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er gaande is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 & €30,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, e-mail, SMS, lichtalarm. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €150,00 per unit. Zoek je een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Maasvlakte Rotterdam.


Postcodegebied: 3198, 3199

Plaats een reactie