Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Megchelen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Megchelen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je praktische details over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Megchelen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-megchelen

Alarminstallatie Megchelen installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties zal het alarm afgaan en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een professional controleert het signaal en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Megchelen? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor ontdek je welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Megchelen.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Megchelen?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in direct regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Oude IJsselstreek hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking. Tevens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 – €1650,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Onkosten inclusief installatie: €1225,00 tot wel €1600,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1550,00 tot circa €2000,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Megchelen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Megchelen (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder vind je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Megchelen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als WBox Technologies en Ecoline. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Gendringen, Breedenbroek, Netterden en Varsselder.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Megchelen te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Megchelen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, Bosch, Foscam, EZVIZ of Yale, Netamo, Hombli, Arlo, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Megchelen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Megchelen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €500,00 en €1200,00. De echte prijs komt tot stand door het type installatie, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de situatie is en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist belt direct de bewoners of andere contactpersonen in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 & €30,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een signalering is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Megchelen.


Postcodegebied: 7078

Plaats een reactie