Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heijningen

Door middel van een alarmsysteem in Heijningen schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we betrouwbare informatie over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste bekijk je op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Heijningen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-heijningen

Alarminstallatie Heijningen laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij detectie gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert analyseert de melding en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Heijningen? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier kom je erachter welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heijningen en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Heijningen?

Ontvang gratis offertes van bedrijven uit jouw regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Moerdijk gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 tot €1500,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €1175,00 oplopend tot €2300,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1550,00 tot +/- €2250,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Heijningen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heijningen (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht bieden wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heijningen. Zij hebben ervaring met merken als Honeywell en Interlogix. Of bekijk installateurs en bedrijven in Oudemolen, Willemstad, Fijnaart en Klundert.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we goed werkende tips om de opties voor inbraak in Heijningen te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Heijningen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In potentie werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, Foscam, Bosch, D-Link of Yale, Eufy, Hombli, Arlo, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Heijningen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Heijningen voor thuis liggen je tussen de €400,00 en €1450,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij brand, inbraak of glasbreuk analyseert een operator of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert waarschuwt de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €50,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €275,00 per unit. Zoek je haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera voor €400,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Heijningen.


Postcodegebied: 4671, 4794

Plaats een reactie