Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Doornspijk

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Doornspijk schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp verstrekken we populaire info over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook check je op deze site toonaangevende beveiligingsbedrijven in Doornspijk en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-doornspijk

Alarminstallatie Doornspijk aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een signalering slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Doornspijk? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier maak je een plan welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Doornspijk en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Doornspijk?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Elburg hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €1900,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1000,00 oplopend tot €2100,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1550,00 – €2950,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Doornspijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, tag, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Doornspijk (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht ontdek je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Doornspijk. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Van Lien en Risco. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Wezep, Hattemerbroek, t Harde en Noordeinde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Doornspijk te verkleinen. Check ook extra informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Doornspijk vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Dikwijls kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, Foscam, TP-Link, D-Link & Hombli, Eufy, Yale, Arlo, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Doornspijk?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Doornspijk voor thuis liggen je tussen de €450,00 en €1350,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type installatie, de additionele services zoals camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt een medewerker meteen wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er sprake is van inbraak of brand Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €40,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, e-mail. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Doornspijk.


Postcodegebied: 8085

Plaats een reactie