Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Graauw

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Graauw beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp lees je goede informatie over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste check je op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Graauw en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-graauw

Alarminstallatie Graauw plaatsen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een ongewone beweging gaat het alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert kijkt direct mee en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Graauw? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op die manier ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Graauw en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Graauw?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs uit de regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Hulst beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €700,00 – €1650,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €1075,00 tot +/- €2100,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1350,00 – €2100,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Graauw.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Graauw (mei 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Graauw. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Vaiani en Interlogix. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Axel, Zuiddorpe, Nieuw Namen en Clinge.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Graauw te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Graauw vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Zeeland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij bieden een innovatieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, D-Link, EZVIZ, Bosch + Yale, Hombli, Eve, Arlo, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Graauw?

De kosten van een slim alarmsysteem in Graauw voor thuis liggen je tussen de €550,00 en €825,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, de extra opties zoals camerabeveiliging of gasdetector, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. Een specialist neemt meteen contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €50,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een signalering wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per camera. Heb je liever een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera vanaf €550,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Graauw.


Postcodegebied: 4569

Plaats een reactie