Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Meterik

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Meterik beveilig je jouw huis tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we uitgebreide details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder bieden we op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Meterik en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-meterik

Alarminstallatie Meterik laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker ziet direct wat de situatie is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Meterik? In dit handige stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo bepaal je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Meterik.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Meterik?

Vraag offertes op bij installateurs in jouw regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Horst aan de Maas kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking. Verder dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 – €1300,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1275,00 tot ongeveer €2400,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1750,00 oplopend tot €2650,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Meterik.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Meterik (mei 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel bekijk je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Meterik. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Galaxy en Mobiak S.A.. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in America, Grubbenvorst, Hegelsom en Melderslo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven 10 handige tips om de opties voor inbraak in Meterik te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Meterik vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een intelligente alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Dikwijls werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, EZVIZ, D-Link, Foscam & Hombli, Netamo, Yale, Arlo, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Meterik?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Meterik voor thuis liggen je tussen de €550,00 en €875,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De operator neemt contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €52,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij ongewone situaties wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera voor €525,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Meterik.


Postcodegebied: 5964

Plaats een reactie