Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Je vakantiewoning tegen inbraak beveiligen

Veel mensen gaan de komende maanden weer enthousiast richting hun vakantiewoning om van het mooie zomerweer te kunnen genieten. Echter, dat enthousiasme kan al snel omslaan in verdriet als bij aankomst blijkt dat er is ingebroken en er waardevolle spullen, zoals de meubelen en elektronica, is meegenomen.

Hoewel je misschien denkt dat de kans dat je dit meemaakt niet al te groot is, is het toch verstandig om er zoveel mogelijk aan te doen om ervoor te zorgen dat je vakantiewoning tegen inbraak is beveiligd. Maar hoe beveilig je jouw huis als je er alleen tijdens de vakantieperiode bent en verder dus geen toezicht kunt houden?

Begin met het aanbrengen van anti kerntrek sloten

Een veel toegepaste inbraaktechniek is kerntrekken. Simpel uitgelegd betekent deze techniek dat een inbreker met een schroef de cilinder van je deurslot ingaat en de kern er uittrekt waarnaar hij eenvoudig naar binnen kan komen. Met anti kerntrek sloten is dit een stuk lastiger, waardoor inbrekers jouw woning sneller met rust zullen laten.

Zorg voor verlichting met sensoren

Een tweede maatregel die je kunt nemen om inbraak je vakantiewoning tegen te gaan, is het aanbrengen van verlichting met sensoren. Op die manier worden inbrekers in het licht gezet wanneer ze bij je woning proberen in te breken. Deze maatregel kost relatief gezien weinig geld, maar is zeer effectief om inbrekers af te schrikken.

Voorkom inkijk in de woning

Wanneer je geen gebruik maakt van de vakantiewoning, is het aan te raden om de gordijnen in het huis dicht te doen. Op die manier kunnen inbrekers niet vaststellen of het zinvol is om bij jou in te breken, ze kunnen immers geen waardevolle spullen zien.

Beveilig je garagedeur

De garagedeur is een onderdeel van de vakantiewoning dat vaak over het hoofd wordt gezien. Stel bijvoorbeeld dat je een roldeur hebt, in dat geval is het zaak om ervoor te zorgen dat het rolsysteem goed beveiligd is, zodat het voor inbrekers lastig wordt om de roldeur van buitenaf te openen. Garagedeur speciaalzaken (bijvoorbeeld: https://www.garagedeurspecialist.nl/) kunnen je adviseren over het aanbrengen van extra sloten om de deur mee te beveiligen.

Installeer een alarminstallatie en plaats stickers
Hoewel het installeren van een alarminstallatie een flinke investering vraagt, zal je potentiële inbrekers afschrikken om een inbraakpoging te wagen. Daarbij is het belangrijk dat het van buiten af al zichtbaar is dat de woning goed beveiligd is, gebruik hiervoor alarm stickers. Omdat je vaak ver van je vakantiewoning vandaan woont, is het aan te raden om een beveiligingsbedrijf uit de regio in te schakelen wanneer het alarm afgaat. Zo weet je dat er altijd iemand in de buurt actie kan ondernemen wanneer het alarm geactiveerd wordt.

Snoei struiken rondom je woning weg
Een laatste tip die we je willen geven, is dat het snoeien van struiken rondom je vakantiewoning ook inbraak beperkend werkt. Potentiële inbrekers kunnen immers moeilijker ongezien inbreken wanneer er geen struiken zijn om achter te schuilen.

Beveiliging van je vakantiehuisje hoeft niet duur te zijn!
Het beveiligen van een vakantiehuis kan aardig wat geld kosten, toch kun je het risico op een inbraak al aanzienlijk verlagen met enkele goedkope maatregelen, zoals de verlichting met sensoren en het dichtdoen van de gordijnen wanneer je niet in de vakantiewoning aanwezig bent. Uiteindelijk gaat het erom dat alles wat je doet de kans op een inbraak verkleind en dus is iedere actie zinvol!

Plaats een reactie